De talententest geeft jou diepgaand inzicht in jouw talenten

Het persoonlijk profiel wat volgt uit de talententest vormt de basis voor het coaching gesprek. Deze talentenscan heb je van tevoren thuis ingevuld. Op basis van de resultaten gaan we samen het gesprek aan. Tijdens het gesprek komen jouw natuurlijke drijfveren en bewuste en nog onbewuste talenten naar boven. Ervaar hoe jij schakelt en waarom. Na afloop krijg je je persoonlijk profiel in de vorm van een rapportage toegestuurd.

Diepgaand zelfinzicht door talententest en persoonlijke profiel

Word zelfbewuster door een verhelderend persoonlijke profiel

De talententest, die de basis legt voor de coaching gesprekken van Talent Minded, is de Talent Me.-scan. Met deze verrassend eenvoudige methode krijg jij een allesomvattend en diepgaand inzicht in de mate waarop je je natuurlijke talenten benut. Je ontdekt je natuurlijke kwaliteiten, talenten, belemmeringen en valkuilen. Hiermee kom je erachter wie je écht bent.

Het Me.-Model werkt verrassend anders dan andere assessment, omdat het krachtiger en diepgaander is. Het geeft niet alleen inzicht in het huidige gedrag en competenties die je in jezelf herkent, maar ook in de diepere onbewuste drijfveren van je gedrag. Deze onbewuste drijfveren worden gekoppeld aan bewust ontwikkelde competenties. Daarmee leer je over je natuurlijke kracht, ontwikkelbare talenten en valkuilen (competenties die niet vanuit innerlijke drijfveren ontstaan maar aangeleerd zijn).

Hoe werkt de talententest?

Een combinatie van onbewuste gedragsvoorkeuren en competenties

De talententest bestaat uit 2 onderdelen. Het eerste onderdeel maakt gebruik van positieve en negatieve associaties met 8 archetypische beelden, gebaseerd op het werk van psychoanalyticus Carl Jung, en geeft inzicht in jouw (onbewuste) gedragsvoorkeuren en -allergieën. In het tweede onderdeel van de Me.-scan kies je uit totaal 24 competenties de 10 competenties die jij het best vindt aansluiten op jouw kwaliteiten.

De samenhang tussen deze twee onderdelen van de talentenscan laat zien in hoeverre je jouw natuurlijke talenten herkent, in hoeverre je deze talenten hebt ontwikkeld en welke natuurlijke aanleg je nog niet hebt benut en waar nog ontwikkelpotentieel zit. Ook wordt zichtbaar tegen welke belemmeringen en valkuilen je zou kunnen aanlopen, misschien wel zonder dat je je daar ten volle bewust van bent. 

 

Wat staat er allemaal in mijn persoonlijk profiel?

Op welke vragen krijg ik antwoord?

Het resultaat van een coaching sessie waarin we jouw persoonlijke profiel van de Talent Me.-scan bespreken, geeft antwoord op een heleboel vragen. Waar krijg ik echt energie van? Welke natuurlijke drijfveren bepalen mijn gedrag? Welke competenties heb ik wel ontwikkeld, maar kosten eigenlijk meer energie dan ze opleveren? Welke competenties heb ik nog niet ontwikkeld, maar passen wel bij mijn natuurlijke ik? Tegen welke belemmeringen loop ik steeds aan en waar wordt dat door veroorzaakt?  Jij bepaalt tijdens de sessie welke vragen voor jou op dat moment het belangrijkst zijn en waar we mee aan de slag gaan. 

Enthousiast?

Plan jouw afspraak

Neem contact op